Subsidie asbest 2019 Alphen aan den Rijn

Woon je in Alphen aan den Rijn en wil je asbest saneren? Waar dien je dan te beginnen? We helpen je graag op weg en geven je informatie over de subsidieregelingen waar je eventueel gebruik van kunt maken. Daarnaast kun je ook in contact komen met lokale asbestbedrijven die actief zijn in Alphen aan den Rijn en de omgeving door gebruik te maken van onze offerte service.

Waarom subsidies?

Asbest is voor het verbod, dat sinds 1994 van kracht is, veelvuldig gebruikt. Omdat asbest levensgevaarlijk voor de gezondheid van de mens is wilt de overheid het materiaal volledig opruimen door onder meer wetgeving en het beschikbaar stellen van subsidieregelingen.

Op deze manier wilt de overheid voorzien dat er in 2040 geen asbestslachtoffers meer vallen. Ondanks dit goede streven biedt de overheid niet iedereen een subsidie en kunnen alleen bedrijven in Alphen aan den Rijn nog gebruik maken van de regeling. Lees pagina subsidie asbest 2019.

Lokale subsidie 2019 Alphen aan den Rijn

Het kan zijn dat je in Alphen aan den Rijn gebruik kunt maken van een zogenoemde lokale subsidie. Dit zijn regelingen die worden aangeboden door jouw provincie of gemeente in plaats van de Rijksoverheid. Voor de laatste regelingen is het handig om de website van jouw gemeente of provincie te bekijken of even te bellen met het gemeentehuis. Misschien heb je geluk en is er een lokale regeling!

Landelijke subsidieregeling

Officieel was er tot eind vorig jaar een subsidie voor asbestsanering maar is deze in 2019 gesloten. Het ging om:

  • De ‘Subsidieregeling verwijdering Asbestdaken’ had als oogmerk om het verwijderen van asbestdaken te stimuleren. Voor de regeling was een budget van €75 miljoen euro beschikbaar. Dit budget is inmiddels uitgeput.

Prijzen asbestsanering Alphen aan den Rijn

Het is niet eenvoudig om snel een prijsopgave te geven wat betreft de kosten voor het verwijderen van asbest in jouw woning of pand. De kosten bestaan onder meer uit:

  • de grote van de ruimte waarin asbest verwijderd moet worden
  • de hoeveelheid materiaal
  • het aantal wanden en platen die verwijderd moeten worden

De prijzen worden berekent aan de hand van het aantal m2. Vanaf 35 m2 ben je bij een asbestbedrijf in Alphen aan den Rijn tussen de €800 euro en €900 euro kwijt. Meestal betreft dit 1 ruimte. Dit kan ook tot 2 tot 3 ruimtes van 50 m2 tot 70 m2 zijn. De prijs kan in dat geval dan oplopen tot €2.000 euro.

Lees verder: prijzen asbestsanering.

Hoe nu verder?

Asbest laten verwijderen begint altijd met een asbestinventarisatie en is een rapport van een SC-540 erkend bedrijf uit bijvoorbeeld Alphen aan den Rijn verplicht.

Het is verstandig om eerst het aanbod van bedrijven in jouw regio te vergelijken voordat je een keuze maakt.

Met onze offerte service kom je snel en vrijblijvend in contact met asbestbedrijven en kun je de offertes vergelijken.

Wat kost de sanering zonder subsidie precies?

Kom vrijblijvend in contact met asbestbedrijven uit Alphen aan den Rijn en laat je adviseren over de mogelijkheden + prijsopgaves. Door vervolgens het aanbod naast elkaar te leggen maak je een betere keuze en kun je besparen op de kosten. Offertes vergelijken is gratis en vrijblijvend.