Prijzen asbestverwijdering

Er zijn verschillende factoren die de prijs van asbestverwijdering kunnen beïnvloeden. Deze factoren hebben meestal te maken met het oppervlak en de extra materialen, mankracht en overige middelen die de dienstverlener nodig heeft om de klus te klaren. De volgende factoren tellen over het algemeen het zwaarst mee bij asbestsanering:

  • De grootte van de ruimte waarin asbest verwijderd moet worden
  • Het aantal wanden en platen die verwijderd moeten worden

Eigen bijdrages en voorbereiding

Het bovengenoemde zijn meestal de factoren waar je als particulier of ondernemer weinig keus en invloed over hebt. Toch kun je nog een hoop zelf doen om de prijzen van asbestverwijdering te beperken. Je moet er wel op letten dat deze keuzes het proces kunnen beïnvloeden en kan betekenen dat je zelf meer werk of voorbereidend werk moet verrichten. De volgende keuzes kunnen de prijs beïnvloeden:

  • De grote en omvang van de ruimtes: hoe groter de ruimte waarin asbest verwijderd moet worden, hoe hoger de kosten zullen oplopen. Wel kun je ervoor zorgen dat de ruimtes waarin de dienstverleners werken zo goed mogelijk verzorgd zijn. Ook is het belangrijk dat je de ruimtes vrijmaakt van obstakels, spullen en andere dingen die het werk van de dienstverleners kunnen verhinderen.
  • In speciale gevallen wordt het goedgekeurd als je zelf de asbest verwijderd. Waar er hierbij vooral naar wordt gekeken is met wat voor soort asbest je precies te maken hebt. Zo ben je alleen bevoegd om hechtgebonden asbest te verwijderen en niet om losgebonden asbest te verwijderen. Hechtgebonden asbest heeft namelijk minder kans om zich te verspreiden aangezien het nog stevig vast aan en gebonden in het materiaal zit.
  • Mocht je de keuze maken om zelf asbest te verwijderen dan moet er ook rekening gehouden worden met de terminatie van het afval dat hierbij gepaard gaat. Zo moet al het asbestafval in speciale landbouwplastic (big bags) verpakt worden en mag het niet zomaar naar iedere stortplaats worden gebracht. De gemeente maakt gebruik van speciale milieustations die hiervoor zijn aangewezen door de Rijksoverheid. Dit kan ook worden uitbesteed aan bedrijven. Wel moet je er dan rekening mee houden dat die over het algemeen een bedrag van €25 euro voor 100 kilogram vragen.

Overzicht prijzen

De volgende prijzen zijn grofweg berekent naar het aantal m2. Vanaf 35 m2 ben je over het algemeen tussen de €800 euro en €900 euro kwijt. Meestal betreft dit 1 ruimte, bij 2 tot 3 ruimtes van 50 m2 tot 70 m2 zullen de kosten ongeveer €2.000 euro zijn.

Berekening van wanden en platen

Wanden en platen worden per formaat berekent. Als je wanden en platen tussen de 1 m2 en 10 m2 valt moet je er van uitgaan dat je zo een €500 euro tot €600 euro kwijt bent. Dit kan oplopen tot €800 euro bij wanden en platen van 30 tot 50 m2. De prijzen worden dus voor het grootste gedeelte opgemaakt uit formaat en het aantal vierkante meters van de ruimtes. Dit is slechts een indicatie van de algemene kosten. Zoals eerder aangegeven hanteert ieder asbestbedrijf zijn eigen tarief en is het vergelijken van offertes belangrijk om een goed beeld van de exacte kosten te krijgen.

Wat kost asbest saneren zonder subsidie dan?

Kom vrijblijvend in contact met asbestbedrijven en laat je deskundig adviseren over de mogelijkheden. Door vervolgens het aanbod naast elkaar te leggen maak je een betere keuze en kun je besparen op de totale kosten. Offertes vergelijken is gratis en vrijblijvend.